RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




Резолюція Форуму «Про невідкладні заходи щодо розвитку інформаційного суспільства в Україні»

Учасники Форуму, підбиваючи підсумки публічного обговорення "Настанов кандидатам у Президенти України «Про невідкладні заходи щодо розвитку інформаційного суспільства в Україні»", констатували в резолюції заходу наступне.

1. Широке використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у всіх сферах суспільного життя України є необхідною умовою модернізації країни та скорочення економічного і соціального відставання України від розвинутих країн світу.

2. Інформаційне суспільство є магістральним шляхом розвитку сучасної цивілізації, і Україна повинна відповідати його стандартам.

3. Сучасний стан вітчизняної нормативної бази у сфері ІКТ, рівень державного та місцевого управління, ступінь приватно-державного партнерства та розвитку державних програм у питаннях розбудови інформаційного суспільства є незадовільними.

4. Атаки органів урядування всіх рівнів на суб’єктів господарювання у сфері ІКТ України і на її функцію забезпечення громадянських прав і свобод замість налагодження вкрай необхідної співпраці влади, громадськості та бізнесу стали постійною практикою.

5. Питання інформаційного суспільства залишаються за межами порядку денного суспільної дискусії, не є об'єктом першочергової уваги кандидатів у Президенти України, політичних партій, суспільно-політичних ЗМІ.

Учасники Форуму у результаті проведених дискусій та обговорення проблемних питань щодо перспектив розвитку інформаційного суспільства в Україні,

домовились про таке:

1. Вважати розбудову інформаційного суспільства в Україні одним з найголовніших пріоритетів розвитку країни та сприяти негайному включенню питань розвитку ІКТ до порядку денного політичної дискусії на всіх рівнях.

2. Звернутися до керівництва Верховної Ради України та відповідних комітетів з пропозицією провести у жовтні 2010 року парламентські слухання з питань розвитку інформаційного суспільства в Україні, на яких розглянути шляхи створення сприятливих законодавчих, економічних, регуляторних, податкових, технологічних умов для широкого впровадження та використання ІКТ.

3. Протягом березня-квітня 2010 року провести зустрічі представників Громадської Ради з питань ІКТ з керівниками провідних політичних сил України, під час яких обговорити питання співпраці у вирішенні нагальних проблем розбудови інформаційного суспільства в Україні.

4. Акцентувати увагу на актуальних питаннях розвитку ІКТ в процесі співпраці з представниками громадських та професійних організацій інших галузей, під час громадських обговорень широкого кола питань, в процесі роботи у консультаційних та інших спеціалізованих радах при органах законодавчої та виконавчої влади, зокрема щодо ролі ІКТ у розвитку різних галузей економіки, охорони здоров’я, освіти, культури, державного управління тощо.

5. Направити звернення від імені Громадської ради з питань ІКТ та учасників Форуму до редакторів та журналістів суспільно-політичних ЗМІ з проханням звернути увагу на актуальні проблеми розвитку інформаційного суспільства в Україні та пропозицією співпраці щодо висвітлення ролі ІКТ у підвищенні конкурентоспроможності держави на світовій арені, поліпшенні якості життя громадян, запобіганні проявам корупції.

Члени Громадської ради з питань інформаційно-комунікаційних технологій

Учасники Форуму «Про невідкладні заходи щодо розвитку інформаційного суспільства в Україні»

***

Матеріали Форуму доступні за адресою - http://ict-forum.org.ua

Див також: Програму Форуму Forum-Agenda.doc

Форум відбувся за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та компанії «Майкрософт Україна».

События, мнения, комментарии

Смотрите также

Cisco получила согласие регуляторов на поглощение Starent Networks
Укрэксимбанк первым среди крупных банков Украины успешно прошел сертификацию по стандарту PCI DSS v. 1.2
Intel не может обеспечить достаточного числа чипсетов G41
Oracle официально представила в СНГ партнерскую программу OPN Specialized
«1С» подвела предварительные итоги работы за год в России
Светлые перспективы LED-рынка
HP обновила линейку принтеров Photosmart
Производители LCD-мониторов столкнулись с дефицитом ЖК-панелей
Плохое обслуживание клиентов влечет за собой гигантские потери
IBM покупает за неназванную сумму компанию Lombardi

© ITware 2000-2016