RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы




Skarga.ua - новий проект ІнАУ

Інтернет Асоціація України презентувала проект Skarga.ua, який має стати механізмом викорінення в українському сегменті Інтернету контенту, пов’язаного з насиллям.

Проект є „гарячою лінією” з веб-інтерфейсом, яка інформуватиме інтернет-провайдерів про знайдені користувачами Інтернету веб-сторінки з дитячою порнографією, проявами расової і національної нетерпимості та тероризму. Про це йшлося на прес-конференції, яка пройшла 22 червня за участю голови правління ІнАУ Тетяни Попової, заступника голови правління асоцації Олександра Ольшанського та члена правління Дмитра Грищука.

Проект Skarga.ua розроблено на виконання резолюції круглого столу „Шляхи консолідації громадських та державних органів у подоланні негативних явищ у розвитку наповнення українського сегменту Інтернету”, який відбувся 17 грудня 2008 року.

Метою проекту є створення дієвого меахнізму викорінення в українському сегменті Інтернету матеріалів, пов’язаних з насиллям.

Зайшовши на ресурс Skarga.ua, користувач у спеціальному полі має вказати URL (адресу веб-сторінки), де, на його думку, розміщено незаконний контент. Потім він має вибрати одне з чотирьох видів порушення (порнографія за участю неповнолітніх, прояви расової та національної нетерпимості, прояви тероризму або заклики до повалення конституційного ладу) та за бажанням вказати контактний e-mail і написати текстове повідомлення.

При досягенні по одному URL порогової кількості скарг автоматично формується інформаційний лист, який відправляється на відповідний e-mail провайдера з бази Європейського Мережного Координаційного Центру (RIPE). При цьому провайдер вживає відносно порушника відповідні заходи для усунення незаконного контенту.

События, мнения, комментарии

Смотрите также

Intel решила не выпускать Havendale
iSuppli: продажи ПК в I квартале упали на рекордную величину
Sony продолжает реструктуризацию
Nortel продает свои активы Nokia Siemens
Широкополосная Европа
Цифровая радиосвязь: взгляд Motorola
Стандарт SDXC: карты памяти 2 ТБ
Рынок карт флеш-памяти в прошлом году уменьшился в объеме
Intel начнет поставки Celeron E3000 со второй половины года
Продажи бюджетных мобильников резко вырастут

© ITware 2000-2016