RSS-лента

 
Новости
Пресс-релизы

Поиск по компаниям

 
Расширенный поиск
Обзоры сети

Архив новостей

 

2002 г
2003 г
2004 г
2005 г
янв фев мар апр
май июн июл авг
сен окт ноя дек

декабрь

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
2006 г
2007 г
2008 г
2009 г
2010 г
2011 г
2012 г
2013 г







© ICC.  Перепечатка допускается

только с разрешения .

Новости

 

23 декабря 2005 г

Стільникові чекають на відповіді... президента

Оператори мобільного зв’язку України зібралися за одним столом, щоб висловити занепокоєння ситуацією, що склалася в галузі. На зустрічі озвучено три «гарячі» запитання, які, на думку суб’єктів ринку, потребують якнайшвидшого вирішення.

19 грудня стільникові оператори – компанії “Астеліт”, “Голден Телеком”, “Київстар GSM”, “Українські радіосистеми” та UMC звернулися до Президента України з відкритим листом із проханням взяти під власну опіку питання, які можуть призвести до погіршення інвестиційного клімату в галузі мобільного зв’язку.

В цьому документі оператори висвітлюють поточний стан справ на ринку стільникового зв’язку, перераховуючи проблеми, які викликають занепокоєння щодо подальшого розвитку галузі вцілому. Ключовим питанням стала неоднозначність у трактуванні оподаткування послуг мобільного зв’язку. А саме, оператори заявили, що невирішеною залишається ситуація з нарахуванням податку на додану вартість на платежі до Пенсійного фонду України (які здійснюють абоненти послуг мобільного зв’язку). Так, у цьому документі зазначається, що в липні поточного року державні податкові інспекції м. Києва прийняли рішення, згідно з яким “дехто з операторів мобільного зв’язку повинен сплатити податкові заборгованості та штрафи”, а саме: 6-відсотковий збір до Пенсійного фонду на послуги стільникового зв’язку, встановлений відповідно до чинного законодавства, і який буде включено в базу оподаткування ПДВ. Досі оператори не сплачували нарахування ПДВ на збір до Пенсійного фонду, і податкові перевірки за попередні періоди підтвердили законність тлумачення відповідного закону “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”. Більше того, за словами генерального директора компанії “Голден Телеком” Андрія Дронюка, взагалі виникає питання щодо доцільності на сьогодні цього податку до Пенсійного фонду, який вводився як тимчасовий.

До речі, оператори оприлюднили суми податкових зобов’язань. Так, UMC повинна сплатити 68 млн грн, “Київстар GSM” – близько 38 млн грн, “Голден Телеком” – 2 млн грн, “Астеліт” та УРС точні суми не розголошують.

Оператори дотримуються спільної точки зору, що в разі відсутності відповіді на вищому рівні вони вирішуватимуть це питання в суді. При цьому вони переконані, що перемога буде на їхньому боці.

Серйозну стурбованість мобільних операторів викликав також факт нещодавньої позачергової видачі Укртелекому бажаної для них ліцензії на зв’язок третього покоління (UMTS/WSDMA). На їхню думку, це свідчить про явні законодавчі порушення. Зокрема, віце-президент та фінансовий директор компанії “Київстар GSM” Тронд Мое висловив спільну думку, що такі рішення НКРЗ є неправомірними й порушують норми Конституції України.

Крім того, оператори виявили занепокоєння стосовно факту втручання Антимонопольного комітету в політику ціноутворення на конкурентному ринку стільникового зв’язку. Так, згідно з останньою заявою від 15 грудня 2005 року голови комітету Олексія Костусєва, проти “Київстар GSM” порушено справу за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку мобільного зв’язку. Оскільки після закінчення відведеного терміну ця компанія “категорично відмовилася виконувати рекомендації та не обгрунтувала при цьому правомірність існуючої плати за з’єднання ”. Коментуючи відповідне рішення АМКУ, “Київстар GSM” називає сам факт порушення цієї справи суто популістським і абсолютно безпідставним заходом, як з юридичної, так і з економічної точки зору: “Зловживання монопольним становищем можливе лише за умов його наявності”. Водночас, згідно з офіційним висновком АМКУ, який було прийнято торік і підтверджено влітку 2005 року, компанія не була й не є монополістом на ринку телекомунікаційних послуг України. Це рішення підтримали й інші мобільні оператори, які заявили, що претензії щодо відміни плати за з’єднання є традиційної частиною тарифу й широко використовуються в Європі та в усьому світі. Інша компанія, якій також було висунено претензії – UMC – взяла “тайм аут” в АМКУ для проведення додаткових досліджень з цього питання.

версия для печати


SMS

 

Сообщите коллегам о последних новостях, пресс-релизах и сведениях из Каталога компаний через наш SMS-гейт.


Смотрите также

 

18 октября 2013 г

 • Fujifilm XQ1: компактная камера Х-серии
 • Обновление Kaspersky Security для SharePoint Server
 • Fujifilm X-E2: эволюция легендарной X-E1
 • UserGate Web Filter с глубоким анализом контента

17 октября 2013 г

 • Обрано оператора домену .УКР
 • Android-троянец скрывается от антивирусов, используя очередную уязвимость
 • Розетка, которая всегда под рукой
 • "Яндекс" выяснил, что украинцы ищут о свадьбе
 • Седьмая версия продуктов ESET NOD32 Antivirus и ESET Smart Security
 • МТС снижает стоимость мобильного Интернета в роуминге
 • Ультратонкий внешний накопитель ADATA Dash Drive Elite SE720
 • Объективы Sony с байонетом E для полнокадровой матрицы

16 октября 2013 г

 • Philips открывает путь к хирургии для Google Glass
 • Нові зміни в складі членів ІнАУ
 • Киевстар приглашает студентов на стажировку
 • «Лаборатория Касперского» совершенствует защиту для мобильных устройств
 • Autodesk приобретает технологии Graitec по проектированию конструкций

15 октября 2013 г

 • Mio Technology заключила договор с компанией «Навигатор»
 • Horizon – платформа браузерных расширений для операторов мобильной связи
 • В Харькове открылся крупнейший датацентр в Восточной Украине «Onehostpower»

Реклама

 

Рубрики

 


© ITware 2000-2013